28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2016 » Грудень » 21 » Обговорили соціально-економічний розвиток району і бюджет на 2017 рік
09:22
Обговорили соціально-економічний розвиток району і бюджет на 2017 рік

 

Розширене засідання президії Олександрійської районної ради відбулося 20 грудня за участі голів постійних депутатських комісій та сільських і селищних рад під керівництвом голови ради Ольги Коріненко. Обговорювали два стратегічних питання, що визначають порядок розвитку сільських територій і від ухвалення яких у цілому  залежить стабільна і планомірна життєдіяльність району. На розгляд учасників засідання були запропоновані проекти рішень «Про програму економічного і соціального розвитку Олександрійського району на 2017 рік» та «Про районний  бюджет - 2017».

 

Відкриваючи засідання, Ольга Коріненко підкреслила, що перш ніж ці проекти рішень будуть внесені на сесію Олександрійської районної ради,  учасники засідання мають бути з ними ознайомлені для детального вивчення та обговорення. Загалом же, за її словами, на черговому пленарному засіданні  ради, що відбудеться у п’ятницю, 23 грудня, планується розглянути 10 питань черги денної. Спільне засідання постійних депутатських комісій вона запропонувала провести під керівництвом голови постійної комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності діяльності рухів, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою Любові Замкової.  Учасники президії пропозицію підтримали одноголосно.

 

Далі головуюча запросила до слова начальника відділу економічного розвитку і торгівлі Ірину Кравчук, яка надала всеохоплюючу і ґрунтовну інформацію стосовно стратегічного розвитку району у наступному, 2017 році.  У  цифрах та з аналітикою йшлося про розвиток АПК, використання земельних ресурсів, енергозбереження, транспортний зв'язок; роботу освітньої і медичної галузей; закладів культури і розвиток зеленого туризму; мобілізаційну роботу та підтримку військовослужбовців; забезпечення соціального захисту населення та інвестиційну привабливість району.

 

Заслухавши інформацію, учасники засідання внесли кілька і своїх пропозицій в частині утримання та збереження об’єктів соціальної сфери та доріг місцевого значення. Своїми ідеями, зокрема, поділилися сільські голови Віктор Демидчик (Недогарська сільська рада), Микола Сироватка (Ізмайлівська сільська рада), Володимир Коваленко (Добронадіївська сільська рада), депутати – Олександр Валькевич, Геннадій Замрика. Доповнили їхні пропозиції, надавши додаткові роз’яснення щодо  утримання доріг місцевого значення та розвитку освітньої галузі, голова РДА Богдан Куруп та начальник відділу освіти Олена Полтавець.

 

Далі депутати перейшли до розгляду проекту бюджету на наступний 2017 рік, про що присутніх детально з обґрунтуванням кожної цифри поінформувала начальник фінансового управління РДА Ірина Левченко. Вона пояснила, з яких статей формується районний бюджет, за яким принципом і як будуть надаватися державні дотації та субвенції на освіту і медицину, за які кошти харчуватимуть дітей у навчальних закладах району. Загалом, Ірина Вікторівна підкреслила, що бюджет наступного року – соціальний. У ньому передбачені усі соціальні виплати, зберігаються усі соціальні програми, що діяли у поточному, 2016 році. Частково передбачені видатки на енергоносії, і зовсім немає розділів на капітальні ремонти і придбання.

 

Заслухавши інформацію про проект районного бюджету на наступний рік, учасники засідання також висловили свої думки і пропозиції щодо фінансування місцевих програм і проектів, що плануються на сільських територіях Олександрійського району.

 

Подякувавши учасникам засідання за плідну роботу, Ольга Коріненко запросила усіх на бюджетну сесію Олександрійської районної ради, що відбудеться у п’ятницю, 23 грудня.

 

 

 

Категорія: Новини Олександрійської районної ради | Переглядів: 467 | Додав: Davydov | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0