28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2017 » Квітень » 28 » Олександрійщина долучилася до акції "Посади дерево миру"
06:21
Олександрійщина долучилася до акції "Посади дерево миру"

 

Благоустрій завжди був "візиткою" міста, селища чи села, а для самих мешканців створював соціальний комфорт проживання в ньому. Враження про населений пункт, а в цілому і про державу складається саме з того, який в ньому благоустрій, зелені насадження, який стан парків, скверів, доріг, тротуарів, який вигляд мають зупинки, фасади будинків, дитячі та спортивні майданчики, який санітарний стан.

 

Міністерство екології та природних ресурсів України в 2017 році продовжує ініціативу Всеукраїнської екологічної акції  "Посади дерево миру", яка була започаткована у листопаді 2016 року за ініціативи Мінприроди та Української греко-католицької церкви.

 

На Олександрійщині цьогоріч заплановані заходи розпочалися з 15 березня 2017 року на територіях населених пунктів усіх сільських, селищних рад району із залученням учнів, вихованців, працівників  закладів освіти, представників громадськості та усіх небайдужих до вказаної проблематики. В рамках акції проводилися заходи, спрямовані на налагодження співпраці між різними організаціями та гуртування громад довкола ідеї збереження природи і миру, а також покликана не лише озеленити в різних куточках нашу країну, а й долучити кожного українця до порятунку природи. А саме:

 

10 квітня на території Протопопівської сільської ради випускниками дошкільного навчального закладу разом з батьками було висаджено "Вишневу алею випускників". Під час екскурсії до парку, де розташовано пам'ятник загиблим воїнам, вихованцями було створено різноманітні квіткові композиції.

 

14 квітня на території Недогарської сільської ради учнями та працівниками навчально-виховного комплексу було висаджено алею берізок, а також створено на території школи, будинку культури "квітучі килими" із вишуканих,  різноманітних квітів.

 

24 квітня на території Андріївської сільської ради вихованцями дошкільного навчального закладу було висаджено алею фруктових дерев та чагарників, а також на території закладу  створено долину троянд та гладіолусів.

 

25 квітня на території Приютівської селищної ради було створено різноманітні міксбортери, до яких було висаджено берези, дуби а також трав'янисті рослини. А вихованцями Приютівського дошкільного навчального закладу було створено "екологічну стежину", яка пролягає через всю територію закладу та сприятиме розвитку екологічних знань малюків.  Куточки саду, лісу, степу будуть знайомить дітей з рослинним та тваринним світом рідного краю, вчитиме дбайливому та бережному ставленню до всього живого.

 

Для озеленення паркової зони села Войнівки, у рамках проведення  Всеукраїнської акції "Посади дерево миру", учнями школи, працівниками міжшкільного навчально-виробничого комбінату та сільської ради було висаджено біля 100 саджанців дубків, кленів, а також впорядковано територію майбутнього  парку.

 

В рамках заходів було висаджено близько 1000 дерев різних порід та кущів. В майбутньому результати акції дозволять суттєво озеленити та прикрасити території сіл, селищ району.

 

Принагідно запрошуємо всіх  жителів Олександрійського району проявити небайдужість до рідного куточка, довкілля і посадити деревце чи кущик на власній садибі, біля житлового будинку просто для власного задоволення, краси і спільної користі.

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини Олександрійської районної ради | Переглядів: 421 | Додав: Davydov | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0