28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2016 » Листопад » 10 » Привітали працівників культури та майстрів народного мистецтва
10:24
Привітали працівників культури та майстрів народного мистецтва

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначили у середу, 9 листопада. На святковий вогник, що проходив у районному будинку культури, з’їхалися представники усіх творчих колективів та бібліотечної системи Олександрійщини. До винуватців свята з вітальними словами звернулися посадовці районної влади – Юрій Коваль, перший заступник голови РДА і Ольга Коріненко, голова районної ради. Говорили про важливу і виняткову місію працівників культури, про їхню роль у збереженні та примноженні народної культурної спадщини, а також про високу виконавську майстерність, яку демонструють під час різноманітних фестивалів, конкурсів та концертних програм. «Саме тому нам є чим пишатися. І саме від вас залежить, чи шануватимуть наступні покоління свої коріння і традиції, і чи пам’ятатимуть те, що вони українці»,- підкреслив Юрій Коваль.

Українська культура, одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту і незамуленість. Вона розвивалась у взаємовідносинах з культурами Заходу та Сходу, в системі Польсько-литовської держави, у  несприятливому середовищі  царської Росії. Втім, попри все  досягла високого розвитку і  сьогодні посідає гідне місце в культурі світовій,  нагадуючи людству про найкращі традиції українського народу, - зазначила під час виступу Ольга Коріненко.

Особливо тепло дякувала своїм колегам за професіоналізм, згуртованість, командний дух і прагнення змінювати життя на краще Антоніна Пилипенко,  начальник відділу культури і туризму.  Звертаючись до присутніх, вона говорила про творчі здобутки місцевих артистів і аматорів, викладачів і бібліотекарів, які своєю щоденною працею популяризують культурні надбання народу та наповнюють життя земляків яскравими барвами.  Не оминула своєю увагою неабияку підтримку з боку численної когорти друзів, благодійників, меценатів, які упродовж багатьох років інвестують кошти в розвиток галузі культури на Олександрійщині.  

Саме їм, а також численному товариству працівників галузі культури вручені заохочувальні відзнаки - Подяки, Грамоти, Почесні грамоти районної державної адміністрації та відділу культури і туризму РДА. 

 

Категорія: Новини Олександрійської районної ради | Переглядів: 383 | Додав: Davydov | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0