28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2017 » Березень » 29 » Робототехніка – освіта для юних творців майбутнього
14:18
Робототехніка – освіта для юних творців майбутнього

Причина багатьох сучасних проблем у галузі освіти – неспроможність самої системи виокремити найголовніше: всі учні – унікальні особистості зі своїми талантами, захопленнями і прагненнями. А щоб поліпшити їх загальну успішність, треба їх чимось зацікавити, знайшовши особливий підхід до кожного.

 

Прикладом такого інноваційного підходу до навчання й опанування нових знань може бути робота гуртківців "Основи робототехніки" Новопразького НВК. Не один рік до опанування нових сучасних знань в даному напрямку їх надихає заповзятий і творчий керівник Лариса Мітленко. Разом зі ще одним викладачем Світланою Борщ вони успішно підготували дітей до Всеукраїнського фестивалю "ROBOfirst - більше ніж роботи".

 

Дякуючи ґрунтовній підготовці наші школярі здобули перше місце у номінації інноваційний проект - ідея-стартап "Доктор Му". Минулого тижня юні новопразьці презентували свої напрацювання поважним гостям, які завітали в НВК. Зокрема, голові Олександрійської районної ради Ользі Коріненко, депутату Кіровоградської обласної ради Павлу Фесюку, начальнику районного відділу освіти Олені Полтавець, представникам Кіровоградської льотної академії та компанії "LEGO Education", директорам районних шкіл і журналістам.

 

За умовами "ROBOfirst - більше ніж роботи" школярі ініціювали нову універсальну ідею на тему "Пліч-о-пліч з тваринами", яка і теоретично, і практично може бути втілена в життя. Для цього вони провели ряд ґрунтовних досліджень і на їх основі сконструювали роботизований проект, який і став фінальним. А ключовим, напевно, став той момент, що тему для нього учні обрали і цікаву, й пізнавальну. Вони дослідили роботу молочно-товарного комплексу "Петриківське молоко" - одного із найпотужніших підприємств регіону. Отримані в ході дослідження знання втілили у проекті "Доктор МУ", що передбачає надання швидкої мобільної допомоги великій рогатій худобі.

 

По завершенні презентації до слова запросили поважних гостей, які привітали школярів з новими здобутками та побажали подальших успіхів. Діти отримали також подяки за перемогу від Олександрійської РДА, які їм вручила начальник відділу освіти Олена Полтавець.

 

Переглядів: 390 | Додав: Davydov | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0