28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2017 » Лютий » 21 » Відбулася п'ятнадцята сесія районної ради
14:57
Відбулася п'ятнадцята сесія районної ради

 

Чергова, п'ятнадцята сесія районної ради сьомого скликання відбулася сьогодні, 21 лютого. На порядку денному пленарного засідання було 17 питань.  Найпершим депутати заслухали звіт голови РДА Богдана Курупа про виконання  програми економічного і соціального розвитку Олександрійського району на 2016 рік та делегованих повноважень. У своїй розлогій інформації Богдан Анатолійович окреслив пріоритетні  напрямки життєдіяльності та розвитку нашого району. Зосередив увагу депутатського корпусу на досягненнях, сильних і слабких сторонах розвитку сільського господарства, промисловості, економіки, транспорту, соціальної сфери, фінансів, земельних відносин і таке інше. Подякував депутатам, сільським і селищним головам за співпрацю у вирішенні нагальних питань розвитку територій та життя сільських жителів.

 

Далі сесія ухвалила кілька рішень, якими затвердила звіти про виконання низки районних програм. Зокрема, районної комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО, членів їх сімей та вшанування пам'яті  загиблих на 2016 рік;   програми з реалізації в Олександрійському районі "Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" на період до 2016 року;  цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту  в районі на 2012-2016 роки; програми розвитку освіти в Олександрійському районі на 2016-2020 роки. Далі, заслухавши інформацію про виконання районного бюджету на 2016 рік,  яку надала присутнім начальник фінансового управління РДА Ірина Левченко, депутати затвердили звіт відповідним рішенням. За такою ж процедурою ухвалено рішення про роботу Олександрійського районного відділення поліції Олександрійського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області за 2016 рік, про що депутатів поінформував начальник Олександрійського ВП Олександр Кодак.

 

Крім того, депутати своїм рішенням підвищили тарифні розряди педагогічним працівникам освіти; утворили Улянівську бібліотеку – філію; затвердили базову мережу закладів культури Олександрійського району; технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок; внесли зміни до районного бюджету на 2017 рік; погодили передачу вільних нежитлових приміщень в оренду та схвалили депутатський запит депутата райради В. Олексюк.

 

Водночас, депутати не набрали більшості голосів, щоб ухвалити рішення "Про програму розвитку земельних відносин в Олександрійському районі на 2017 – 2020 роки".

 

Насамкінець пленарного засідання до присутніх  звернулися депутат райради Наталія Рудікова та Недогарський сільський голова Віктор Демидчик. З сесійної  трибуни  вони говорили про проблеми, що хвилюють жителів району – про суттєве здорожчання тарифів на житлово–комунальні послуги та пільговий проїзд у приміських автобусах, скористатися яким вдається не всім. Особливо, коли є потреба виїжджати з автовокзалу. Озвучивши ситуацію, що склалася на ринку пасажирських перевезень, В. Демидчик, зокрема, попросив посадових осіб  знайти механізми взаємодії перевізників  з керівництвом Олександрійського автовокзалу.

 

На цьому сесія завершила свою роботу. Провела її голова районної ради Ольга Коріненко.

 

 

 

 

 

Категорія: Новини Олександрійської районної ради | Переглядів: 445 | Додав: Davydov | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0