28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2017 » Квітень » 12 » Відбулася сесія районної ради
06:09
Відбулася сесія районної ради

 

Планова, шістнадцята, сесія Олександрійської районної ради сьомого скликання відбулася сьогодні, 12 квітня. Відкрила і провела її голова ради Ольга Коріненко. Але спочатку депутати попрацювали в постійних комісіях, спільне засідання яких провела голова комісії   районної ради з соціально-культурних питань, фізкультури та спорту Валентина Калашнік.  Розглянувши попередньо всі запропоновані проекти рішень, а їх цього разу на черзі денній було п'ятнадцять,  депутати взяли участь у   пленарному засіданні сесії.

 

Першим питанням вони  заслухали звіт лікаря – інфекціоніста Олександрійської районної лікарні Анатолія Цимбалістого про виконання районної програми профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на 2014 – 2016 роки. Як підкреслив доповідач, районна програма була затверджена у 2013 році на підставі аналогічної державної цільової  програми, дія якої закінчилася у минулому році.   Втім,  проблема   поширення зазначених хвороб далека до розв’язання.

 

Доповідач назвав цифри. Станом на 3.01.2017 року в районі на обліку в лікаря – інфекціоніста перебуває 37 хворих на вірусний гепатит С, 25 хворих на вірусний гепатит В. За словами А. Цимбалістого, ці показники   свідчать про високий рівень захворюваності на гепатити серед населення району.   На його думку, погіршення ситуації із захворюваністю на гепатити в районі зумовлено передусім недостатнім фінансуванням заходів з профілактики та лікування хворих. Підсумовуючи свій розлогий звіт, він запропонував районній раді поліпшити матеріально – технічну базу інфекційної служби району, де здійснюється діагностика та моніторинг лікування вірусних гепатитів. Крім того, забезпечити сучасним медичним обладнанням та витратними матеріалами відділення та лабораторії служби крові, що дозволять надійно виявляти віруси гепатитів В і С  в донорській крові, та придбати необхідну кількість «швидких» тестів для інфекційної служби району.  Його інформацію депутати взяли до відома.

 

Наступним рішенням депутати затвердили звіт лікаря – хірурга – онколога Ірини Корнілової про виконання районної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2010 – 2016 роки. З її слів, протягом 2016 року були виявлені і поставлені на облік 125 онкохворих.   За 2015 рік виявлено 135 первинних онкохворих.  Загалом,    на обліку  нині перебуває 723 онкохворих. З них 417 осіб (57,6%) пройшли курс лікування, і продовжують жити далі, більшість таких хворих   живуть п’ять і більше років.  Серед позитивів Ірина Іванівна назвала те, що в останні роки зменшилася   кількість хворих, які відмовляються від лікування.  У 2015 році таких було 12 випадків, у 2016 – 3 випадки.  Хоча гострою залишається проблема, що пов’язана із зменшенням кількості обстежених людей. Причина – збільшення чисельності  неорганізованого населення.    Що стосується  структури онкозахворювань, то серед  найпоширеніших вона назвала  випадки раку нижньої губи, слизової ясен, порожнини рота, ротоглотки, стравоходу, шлунку.      Інформацію Ірини Корнілової депутати взяли до відома.

 

Далі сесія затвердила звіт про виконання програми будівництва об’єктів системи газопостачання сіл Олександрійського району на 2011-2016 роки, про що депутатів поінформував начальник  відділу містобудування, архітектури, житлово – комунального господарства та будівництва РДА Юрій Кас’яненко.  Також він озвучив проект рішення, яким пропонувалося внести зміни до програми економічного і соціального розвитку Олександріського району на 2017 рік у розділ «Стандарти життя населення». Заслухавши інформацію доповідача, депутати доповнили розділ такими словами: «реконструкція гідротехнічної споруди в с. Пахарівка Михайлівської сільської ради Олександрійського району».  Також з деякими уточненнями депутати схвалили програму розвитку земельних відносин в районі на 2017 – 2020 роки, а також одноголосно підтримали проект рішення «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової  оцінки земельних ділянок».  У ньому, зокрема, йдеться про земельні ділянки, що розташовані у Войнівській сільраді (для ведення городництва), у Головківській - для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування  будівель і споруд обєктів передачі електричної і теплової енергії),    в Новопразькій селищній та Червонокам’янській сільраді ( для рибогосподарських потреб).

Також одноголосно  депутати  ухвалили такі рішення: «Про хід виконання програми загально районних заходів», «Про Почесну грамоту, Грамоту, Подяку Олександрійської  РДА і районної ради», «Про охорону адміністративної будівлі Олександрійської райради та оплату послуг з охорони». Далі  внесли зміни до   районного бюджету на 2017 рік та погодили передачу вільних нежитлових приміщень в оренду.

 

Останнім питанням черги денної депутати заслухали проект  Звернення про недопущення скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі, який внесла на розгляд депутатського корпусу депутат райради  В. Олексюк, але не всі народні обранці  його підтримали. Тому рішення прийнято не було.

 

Розглянувши усі питання черги денної, сесія завершила свою роботу.

 

 

 

Категорія: Новини Олександрійської районної ради | Переглядів: 591 | Додав: Davydov | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0