28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2017 » Травень » 24 » Відбулася сімнадцята сесія районної ради
06:03
Відбулася сімнадцята сесія районної ради

 

Сімнадцята сесія Олександрійської районної ради сьомого скликання відбулася у вівторок, 23 травня. Провела її голова ради Ольга Коріненко. Але спочатку депутати попрацювали в постійних комісіях, спільне засідання яких за рішенням Президії ради провів голова постійної комісії районної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та екології Андрій Турський. Під час вивчення запропонованих до розгляду шістнадцяти питань черги денної народні обранці заслухали інформацію фахівців та обмінялися думками і пропозиціями.

 

Потому розпочалося пленарне засідання сесії, початок якої традиційно присвятили урочистостям. Зокрема, районні посадовці Ольга Коріненко і голова РДА Богдан Куруп привітали тих депутатів районної ради та окремих керівників сільських територій, які в міжсесійний період відсвяткували свої дні народження.

 

Далі працювали згідно з порядком денним сесії. У числі перших питань заслухали інформаційні звіти щодо виконання районних програм. Зокрема, стосувалися вони підготовки медичних кадрів та поліпшення їхнього соціального захисту; протидії захворюванню на туберкульоз на 2013 – 2016 роки, протидії тероризму в Олександрійському районі; локалізації та проведенню боротьби з американським білим метеликом на території Олександрійського району упродовж 2012 – 2016 років; ліквідації амброзії полинолистої. Детально розглянули та затвердили звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2017 року.

 

Серед іншого - вивчили хід виконання Комплексної програми захисту населення району від впливу іонізуючого випромінювання на 2014 – 2018 роки; Програми санаторно – курортного оздоровлення ветеранів війни та інвалідів на 2016 – 2017 роки; Програми розвитку малого та середнього підприємництва в районі на 2016 – 2020 роки; Програму соціальної підтримки учасників АТО, членів їхніх сімей та вшанування пам’яті загиблих на 2017 – 2020 роки. Та ухвалили низку відповідних рішень.

 

Також підтримали дві програми: "Протидії тероризму в районі на 2017 рік" та "Про підтримку місцевих органів виконавчої влади з питань реалізації ними делегованих і владних повноважень в районі на 2017 – 2018 роки". Щодо останньої, зокрема, слід підкреслити, що затвердили її після детального розгляду та тривалої дискусії, яку розпочали деякі депутати в надії заблокувати її внесення на розгляд сесії. Мотивуючи тим, що Програма малоефективна і не доцільна. У свою чергу, Ольга Коріненко і Богдан Куруп звернули увагу депутатського корпусу на те, що Програма спрямована на створення умов для забезпечення безперебійного та ефективного виконання апаратом РДА та її структурними підрозділами делегованих районною радою районній держадміністрації повноважень на підставі ст. 44 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні", вирішення проблем соціально – економічного характеру, забезпечення належною матеріально - технічною базою. Досягнення поставлених цілей, за їхніми словами, можливе за умови належного фінансового забезпечення діяльності апарату РДА і її структурних підрозділів, що наразі гальмується через недостатність коштів державного бюджету. Саме зазначена програма і має вирішити ці питання, підкреслив Богдан Куруп. У цьому його підтримали 19 з 22-х депутатів, присутніх у сесійній залі. Натомість  Андрій Турський (опозиційний блок) залишився при своїй думці щодо актуальності програмного документа. І взагалі утримався від голосування. З власних міркувань не підтримали програму і два депутати від "Батьківщини" - В. Мележик і В. Шовгеля. Втім, більшістю голосів програма таки була схвалена.

 

Потому депутати підтримали проект рішення, яким визначили опорним навчальним закладом Користівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Олександрійської районної ради. Цим же рішенням депутати доручили Олександрійській РДА здійснити заходи з приведення установчих документів закладу у відповідність з цим рішенням та чинним законодавством. Також депутати затвердили зміни до районного бюджету на 2017 рік та внесли уточнення до Статуту комунального закладу "Центр первинної медико – санітарної допомоги Олександрійського району".

 

Розглянувши усі питання черги денної, депутати заслухали два Звернення. Одне  від жителів села Войнівки стосовно необхідності  повернення селянам землі, що використовувалася раніше як пасовище для ВРХ, інше – від імені батьків дітей Новопразького дошкільного закладу "Рукавичка", які звернулися до представників районної влади з проханням відремонтувати у закладі внутрішні приміщення та харчоблок. Перше звернення прокоментував Войнівський сільський голова В. Ручьйов, зазначивши, що питанням розподілу землі, що знаходиться за межами населеного пункту, займається Держгеокадастр. Стосовно дитячого закладу відповідь надали голова ради Ольга Коріненко і голова РДА Богдан Куруп. Вони підкреслили, що питання ремонту садочка знаходиться на контролі районної ради і обов’язково буде реалізоване. Потому сесія закінчила свою роботу.

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини Олександрійської районної ради | Переглядів: 529 | Додав: Davydov | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0