28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2020 » Грудень » 14 » 14 грудня –День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
08:03
14 грудня –День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС!

Прийміть вдячність за самопожертву, мужність, героїзм, сміливість у боротьбі з ядерною стихією, яка сколихнула світ.  Саме 14 грудня 1986 року відбулася здача в експлуатацію об’єкту «Укриття» – саркофагу, який забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС.

 

Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища. Таким чином, цього дня було поставлено першу умовну крапку в боротьбі з чорнобильським лихом.

В житті українців Чорнобиль є незагоєною раною болю і втрат. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ.

Вклоняємося перед мужністю, самовідданістю та високим професіоналізмом ліквідаторів та згадуємо тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Минають роки, але у серцях українців і досі звучить відлуння тих трагічних подій. Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання. 

Шановні ліквідатори! Ви є справжнім прикладом патріотизму, мужності та самовідданості. Від щирого серця бажаємо вам міцного здоров’я, сімейного затишку, оптимізму, добробуту та благополуччя!

 

Перший заступник голови                                           Голова районної

районної державної адміністрації                              ради

Юрій КОВАЛЬ                                                                Сергій РАКУТА

Категорія: Новини Олександрійської районної ради | Переглядів: 243 | Додав: lysak_ds | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0