28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2021 » Січень » 21 » Проблемні питання щодо прийняття об'єктів закладів культури та спорту
14:31
Проблемні питання щодо прийняття об'єктів закладів культури та спорту

 

Адміністративно-територіальна реформа, що наразі запроваджується в Україні, призвела до об’єднання територій. Зокрема змінилася структура Олександрійського району і фактично були ліквідовані Онуфріївський, Петрівський і Світловодський райони. Але залишилися заклади, засновниками яких виступали відповідні районні ради. Мова йде про лікарні, будинки культури, бібліотеки, спортивні школи, тощо.

В Олександрії, Онуфріївці і Петровому відповідні заклади вирішили взяти новостворені міська та селищні громади. Процес передачі проходить майже безболісно. У Світловодську ситуація кардинально протилежна. На сьомій сесії міської ради, що відбулася 20 січня, депутати не підтримали проєкти щодо взяття на баланс міста районного будинку культури, районної бібліотеки та комплексної дитячо-юнацької спортивної школи. Таким чином, у повітрі зависло питання не лише утримання цих закладів, а й подальша доля більше 20 фахівців, які працювали у них.

До речі, новообраний мер Світловодська Андрій Маліцький раніше запевняв, що рішення будуть прийняті.

Свою позицію депутати, які голосували проти, пояснюють тим, що у міському бюджеті не достатньо коштів на утримання цих закладів. Водночас, сам головний фінансовий документ міста свідчить про інше. Як приклад, безпосередньо до казни Світловодської територіальної громади тепер йдуть надходження від підприємства-мільонера «Кременчуцької ГЕС», яке раніше сплачувало податки до районного бюджету.

Сергій Ракута висловив надію, що відповідні проекти будуть повторно переглянуті радою і депутати приймуть  позитивні рішення щодо прийняття у власність закладів, які працюватимуть на розвиток  культури і спорту у цій потужній територіальній громаді.

Категорія: Новини Олександрійської районної ради | Переглядів: 264 | Додав: lysak_ds | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0