28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2012 » Березень » 30 » В Олександрійському районі розпочато реалізацію проекту “Ветеран online”
11:13
В Олександрійському районі розпочато реалізацію проекту “Ветеран online”

Про це поінформував під час колегії, що відбулася 28 березня 2012 року у відділі освіти Олександрійської РДА, заступник голови районної ради Сергій Дмитрович Макаренко. Він, зокрема, зазначив, що в Кіровоградській області стартував проект "Ветеран online”. Ідея належить одному з учасників проекту «Статський радник» Роману Бойку. "Ветеран online” передбачає налагодження спілкування між поколіннями, організацію молодіжного інтернет – руху, формування бази даних ветеранських спогадів та надання нового імпульсу акції "Зірка пам`яті”.

В ході реалізації проекту планується організувати системне спілкування молоді з ветеранами на основі спільного інтересу – ведення персональної сторінки ветерана у соціальній мережі; створення бази даних спогадів, відео та фотодокументів, іншої персональної інформації про ветеранів, а також інформаційної бази всіх учасників проекту "Зірка пам’яті” та активізація їх спільних зусиль для допомоги ветеранам.

Волонтерські дружини формуватимуться на місцях, а списки волонтерів надсилатимуться в Координаційний Центр в м.Кіровоград. У співпраці з міськими та районними ветеранськими організаціями будуть визначатися особи ветеранів, з якими можна буде повноцінно спілкуватись. Потім налагоджуватимуться зв’язки з усіма ланками виконавців обласної акції «Зірка пам`яті», з органами місцевого самоврядування, територіальними центрами соціальної допомоги, представниками місцевого бізнесу, загальноосвітніми закладами (це і є основа волонтерських дружин) та представниками медичних закладів.

 Ветеранські організації, за наявності згоди, надаватимуть волонтерам або координаторам від адміністративно-територіальних одиниць наявну у них інформацію про бойовий та трудовий шлях ветеранів Великої Вітчизняної війни. Велике значення має пошук для ветерана інтернет-активних нащадків (онуків та правнуків, інших близьких родичів), які можуть допомогти наповнити сторінку ветерана корисною інформацією, та яким, по завершенні конкурсу, будуть передані «ключі»  від сторінки ветерана в соціальних мережах для подальшого адміністрування.

В Олександрійському районі проживає майже 97 ветеранів Великої Вітчизняної війни. З кожним днем їх стає все менше. Більшість ветеранів відчувають гостру необхідність у задоволенні своїх елементарних потреб: старість та хвороби не дають змогу повноцінно жити - крім  суто побутових проблем, існує також потреба у спілкуванні та увазі, котрих так не вистачає цим літнім людям. Саме тому дуже важливим є залучення  волонтерів з числа активної молоді безпосередньо для роботи з ветеранами в даному проекті.

Тому в Олександрійському районі, спільно з зусиллями ветеранської організації, відділу освіти, волонтерськими групами, буде втілюватись проект "Ветеран online”, основна діяльність якого полягатиме в створенні бази даних ветеранів і організації молодіжного руху по реєстрації в соціальних мережах ветеранів, учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни. Також планується розробити та розмістити в соціальній мережі "ВКонтанті” групу "Ветеран online” та рубрику на сторінці районної державної адміністрації, в які буде вноситись інформація по допомозі ветеранам.

Категорія: Новини Олександрійської районної ради | Переглядів: 971 | Додав: makarenko_sd | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0