28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2016 » Листопад » 24 » Відбулася чергова, тринадцята, сесія районної ради
07:40
Відбулася чергова, тринадцята, сесія районної ради

Чотирнадцять питань черги денної депутати Олександрійської районної ради розглянули під час чергової, тринадцятої сесії, яка відбулася у середу, 23 листопада. Традиційно передувало їй спільне засідання депутатських комісій, на якому народні обранці ретельно вивчили кожен проект рішення та обговорили шляхи вирішення тих чи інших питань місцевого значення. Цього разу спільне засідання комісій відбулося під керівництвом Андрія Турського, голови депутатської комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та екології.

Далі після невеликої перерви депутати продовжили свою роботу з організаційного питання - схвалили проект рішення, яким включили свою колегу Наталю Рудікову до складу постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів, власності, приватизації, інвестиційної та регуляторної діяльності. Потім з розлогою доповіддю про свою роботу виступила голова районної ради Ольга Коріненко. Майже півгодинний звіт доповідачки містив низку важливих розділів про діяльність органів місцевого самоврядування, формування та виконання місцевих бюджетів, темпи росту різних галузей економіки району, діяльність закладів освіти, охорони здоров’я, культури, фізкультури і спорту, місцевих осередків політичних партій, фракції яких представлені в Олександрійській районній раді. Заслухавши у повному обсязі доповідь про діяльність ради, депутати взяли інформацію до відома.

Не менш об’ємним та глибоким за обсягом і змістом було наступне питання. Стосувалося воно стану реалізації Стратегії економічного і соціального розвитку Олександрійського району на 2013 -2020 роки, про що поінформувала присутніх начальник відділу економічного розвитку і торгівлі РДА Ірина Кравчук. Під час її виступу йшлося про потенціал району у розрізі обласних економічних показників з акцентом на структуру доходів місцевих бюджетів, виробничі досягнення сільського господарства, діяльність закладів бюджетної сфери та соціального захисту населення. Її інформацію депутати також взяли до відома.

Далі про хід виконання програми поводження з твердими побутовими відходами в Олександрійському районі присутніх поінформував Юрій Кас`яненко, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово – комунального господарства та будівництва РДА. З його інформації депутати довідалися про те, що протягом поточного року на території району ліквідовано 78 несанкціонованих сміттєзвалищ. Вивезено 56 куб. м. відходів. Загалом же, вирішення проблеми накопичення та утилізації ТПВ, за словами Юрія Кас’яненка, можливе лише за умов наявності сміттєпереробного заводу. Але його будівництво на теренах нашого краю гальмується із зрозумілих причин. Відомо, що такий проект потребує чималих інвестицій, у тому числі з державного бюджету, що, в принципі, є маловірогідним. Тому питання наразі вирішується у традиційний спосіб – ведеться постійна боротьба із стихійними сміттєзвалищами та роз’яснювальна робота серед населення щодо необхідності користуватися послугами спеціалізованих підприємств з вивезення сміття. Після нетривалої дискусії та жвавого обговорення запропонованого проекту рішення депутати більшістю голосів таки взяли до відома інформацію про хід виконання зазначеної програми.

Потому депутати внесли зміни до програми розвитку дорожнього господарства Олександрійського району на 2016-2018 роки в частині, що стосується збереження доріг, та програми економічного і соціального розвитку Олександрійського району на 2016 рік в частині використання коштів на ремонт гідроспоруди, що пролягає під дорожнім полотном і знаходиться на території Михайлівської сільської ради.

Наступними своїми рішеннями сесія підтримала цільову соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту в Олександрійському районі на 2017 – 2020 роки, затвердила технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, внесла зміни до районного бюджету на поточний, 2016 рік, затвердила план роботи Олександрійської ради на 2017 рік та визначила терміни проведення звітів депутатів райради – з 24 листопада по 10 грудня 2016 року.

Загалом з усіх розглянутих питань були прийняті відповідні рішення. Провела сесію голова райради Ольга Коріненко.

Насамкінець пленарного засідання деякі депутати озвучили свої заяви та звернення до колег та посадовців районної влади. Зокрема, серед виступаючих були Н. Рудікова, говорила про необхідність фінансової допомоги онкохворій 12-річній дівчинці з с. Костянтинівка, В. Гордовий – про незадовільну якість пасажирських перевезень на маршруті Олександрія –Войнівка, О. Овчарюк - про підтримку та практичну допомогу в організації військово – патріотичного виховання юнаків у школах району, В. Шовгеля – про незадовільний, навіть аварійний, стан дороги між Червоною Кам’янкою та Попельнастим. З усіх озвучених питань вирішено підготувати письмові звернення. 

 

Категорія: Новини Олександрійської районної ради | Переглядів: 476 | Додав: Davydov | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0