28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2011 » Листопад » 24 » Відбулася десята сесія Олександрійської районної ради
10:27
Відбулася десята сесія Олександрійської районної ради

22  листопада відбулася десята сесія Олександрійської районної ради шостого скликання, яку провів   голова районної ради  Михайло Бойко. На порядку денному було 18 питань.

Минув рік, як відбулися вибори до місцевих рад, тому про свою роботу  за відповідний період відзвітував голова районної ради Михайло Бойко. У своєму виступі він охарактеризував життя Олександрійського району, оскільки воно безпосередньо пов’язане з діяльністю депутатів районної ради, які докладають чимало зусиль, щоб на Олександрійщині реалізовувалися різноманітні програми і проекти соціального і економічного розвитку. Головними такими програмами, як відомо,  є «Центральний регіон – 2015. Будуймо Олександрійщину разом» та програма соціально – економічного розвитку на 2012 рік.

- Пріоритетами роботи керівництва ради, голів постійних депутатських комісій, всього депутатського корпусу, - зокрема, наголосив Михайло Сергійович, - були такі напрямки: зосередження зусиль задля виконання програм соціального і економічного розвитку району, забезпечення ефективного контролю за раціональним використанням бюджетних коштів, вирішення  нагальних питань у розвитку територіальних громад та розвитку суспільно – демократичних відносин, соціального захисту населення. Виважена  співпраця виконавчої влади з різними політичними силами, максимальне врахування думок і пропозицій депутатів сприяли тому, що сесійна зала не стала ареною політичного протистояння. Нам вдалося знаходити правильні, компромісні рішення, спрямовані на першочергове вирішення питань, які безпосередньо впливають на стан соціально - економічного розвитку району.

Михайло Сергійович висловив переконання, що успішна  реалізація плану соціально – економічного розвитку району стала можливою завдяки конструктивній співпраці Олександрійських  райдержадміністрації, районної ради, депутатського корпусу, сільських і селищних рад, трудових колективів, підприємств, установ, організацій. Важливою складовою успішної роботи району є збільшення валової продукції у рослинництві та тваринницькій галузі, наголосив Михайло Сергійович.  Його інформацію депутати взяли до відома.

Сесією також прийнято рішення, що упродовж грудня 2011 року перед виборцями відзвітують і депутати районної ради.

Далі про виконання районного бюджету за 9 місяців 2011 року поінформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації  Ірина Левченко.  Наступним питанням, з якого доповідала Ірина Вікторівна,  депутати  внесли зміни до районного бюджету на 2011 рік.

Про хід виконання Комплексної районної програми запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру в Олександрійському районі на 2006 -  2010 роки і на період 2015 року поінформував депутатів  начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Микола Кабанов.

Важливим напрямком роботи Олександрійського району є розвиток молочного скотарства  та недопущення занепаду галузі тваринництва, що власне, передбачено відповідною місцевою програмою, розрахованою на період до 2015 року.  Про її виконання поінформував начальник управління агропромислового комплексу Юрій Коваль. Він навів статистичні дані, які засвідчили, що за 9 місяців 2011 року  у порівнянні з 2010 роком поголів’я ВРХ зменшилося. Причиною стало те, що ряд підприємств АПК здійснили вибракування малопродуктивного поголів’я з метою нарощування високопродуктивного стада з покращеними якостями. Юрій Леонідович також наголосив, що за наявності тваринницьких ферм та можливості створення повноцінної кормової бази недостатню увагу розвитку тваринництва приділяють у СКВ ім. Фрунзе, ТОВ «Доброулянівка» та ТОВ «Комінтерн Агро». Разом з тим, валовий надій молока у районі свідчить про збільшення продуктивності молочного стада в деяких підприємствах агропромислового комплексу району. Юрій Коваль також нагадав, що на території Новопразької селищної ради ТОВ «УкрАгроКом» розпочало грандіозне будівництво сучасного молочно - товарного комплексу з переробкою молочної сировини на 5000 голів ВРХ, в тому числі 2000 голів корів.

В Олександрійській райдержадміністрації більше ніж переконані, що будівництво молочно - товарного комплексу ТОВ«УкрАгроКом» дасть можливість збільшити поголів’я ВРХ та корів і валове виробництво молока майже втричі. Загалом, повне виконання Програми розвитку молочного скотарства до 2015 року дозволить збільшити валове виробництво молочної сировини  та дасть можливість повністю забезпечити населення району та області високоякісною молочною продукцією.

Наступними питаннями депутати розглянули виконання районної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2008 – 2011 роки та програму донорства крові в Олександрійському районі. Доповіла з цих питань заступник голови райдержадміністрації Тамара Сакара.

На сесії також  розглянуто ряд інших питань, з яких прийняті відповідні рішення.

Переглядів: 1065 | Додав: makarenko_sd | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0