28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2020 » Грудень » 21 » Відбулася друга сесія районної ради
10:07
Відбулася друга сесія районної ради

18 грудня 2020 року відбулося пленарне засідання другої сесії Олександрійської районної ради восьмого скликання. Передувала їй робота в постійних комісіях, спільне засідання яких провела голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів, власності, приватизації, інвестиційної та регуляторної діяльності Наталія Йоник.

Розглянувши попередньо запропоновані проєкти рішень, депутати взяли участь у пленарному засіданні сесії. Участь у ньому, крім депутатів, взяли голова районної ради Сергій Ракута, заступник голови районної ради Валентина Мележик, перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Коваль, керівники структурних підрозділів  та працівники виконавчого апарату районної ради.

Першим рішенням народні обранці затвердили Регламент Олександрійської районної ради Кіровоградської області восьмого скликання, про що доповіла Любов Замкова, голова постійної комісії районної ради з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності діяльності рухів, об’єднань громадян та адміністративно-територіального устрою. Доповідачка поінформувала про загальні положення, відкритість і гласність у діяльносіт ради, сесії, постійні комісії та президії ради, депутатську етику, депутатські групи, фракції та ін.

Далі депутати ухвалили рішення «Про делегування повноважень районної ради районній державній адміністрації» на строк повноважень районної ради восьмого скликання, «Про структуру та чисельність виконавчого апарату Олександрійської районної ради Кіровоградської області», а також «Про початок реорганізації Онуфріївської, Петрівської та Світловодської районних рад шляхом приєднання до Олександрійської районної ради», яка є правонаступником усього майна, прав та обов’язків. Цим рішенням вирішено утворити комісію з реорганізації зазначених районних рад, затвердити план заходів з реорганізації, форми відповідної документації та уповноважили голів комісій з реорганізації здійсновати управління справами, зазначених вище районних рад до припинення юридичних осіб. Доповідав із зазначених питань голова районної ради Сергій Ракута.

На цьому ж пленарному засіданні депутати внесли зміни до рішення районної ради від 18 грудня 2019 року № 549 «Про районний бюджет Олександрійського району на 2020 рік». З цього питання детально поінформувала Ірина Левченко, начальник фінансового управління райдержадміністрації. Даний проєкт попередньо детально розглянуто і схвалено на бюджетній комісії. Тож сесією затверджено збільшити доходну частину за рахунок субвенції з обласного бюджету на суму 341434,00 грн. Зазначені кошти виділені на придбання житла для дітей-сиріт. В межах головних розпорядників коштів запропоновані зміни видатків для завершення бюджетного року, а саме своєчасної виплати заробітної плати, здійснення розрахунків за енергоносії та інших розрахунків для забезпечення закінчення року без кредиторської заборгованості. Також депутатський корпус погодив внесення змін до рішення Онуфріївської районної ради від 20 грудня 2019 року № 410 «Про районний бюджет Онуфріївського району на 2020 рік», внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 21 грудня 2019 року №724 «Про районний бюджет Петрівського району на 2020 рік», внесення змін до рішення районної ради від 13 грудня 2019 року №558 «Про районний бюджет Світловодського району на 2020 рік».

Цього дня під час сесії знайшли підтримку в депутатського корпусу питання про передачу майна та бібліотечних фондів закладів культури зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Олександрійського району до комунальної власності Новопразької, Пантаївської, Приютівської селищних рад, Попельнастівської сільської ради та Олександрійської міської ради. Погодили програму економічного і соціального розвитку Олександрійського району на 2021 рік, яка підлягатиме змінам і доповненням у зв’язку з укрупненням Олександрійського району. Детально доповів з цих питань перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Коваль.

У ході роботи сесії розглянуто низку інших важливих питань, зокрема, й технічного характеру. Серед них – затвердження проектів землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населених пунктів сіл Головківка, Войнівка, Протопопівка, смт Приютівка на території Приютівської селищної ради Олександрійського району.

Насамкінець пленарного засідання депутати підтримали рішення, запропоновані першим заступником голови райдержадміністрації Юрієм Ковалем: «Про вихід зі складу засновників та безоплатну передачу прав закладів освіти та охорони здоров’я Петрівської районної ради Кіровоградської області», «Про виключення Онуфріївської районної ради зі складу засновників підприємств, установ та організацій», «Про внесення змін та доповнень до бюджетної програми районного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2020 рік», «Про передачу майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Олександрійського району у комунальну власність Приютівської селищної ради» (приміщення за адресою: вул.Шевченка, 100 та Першотравнева, 5).

Розглянувши ці та інші питання, сесія закінчила свою роботу.

Категорія: Новини Олександрійської районної ради | Переглядів: 262 | Додав: lysak_ds | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0