28000, м.Олександрія, вул.Шевченка, б 132
Тел: 7-10-80, Факс: 7-05-51, e-mail: alex-rada@ukr.net




Головна » 2020 » Грудень » 28 » Відбулася третя сесія районної ради
09:23
Відбулася третя сесія районної ради

23 грудня, відбулося пленарне засідання третьої сесії восьмого скликання Олександрійської районної ради, яке провів голова районної ради Сергій Ракута. Участь у ньому взяли 30 депутатів районної ради, перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Коваль, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, представники засобів масової інформації.

Як завжди, проведенню сесії передувало засідання постійних комісій районної ради, яке провела голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів, власності, приватизації, інвестиційної та регуляторної діяльності Наталія Йоник.  Під час вивчення запропонованих до розгляду питань черги денної народні обранці заслухали інформацію фахівців та обмінялися думками і пропозиціями.

Після цього розпочалося пленарне засідання сесії згідно порядку денного.  У числі перших питань депутати ухвалили рішення «Про вихід зі складу засновників юридичної особи комунальне некомерційне підприємство «Олександрійська центральна районна лікарня Олександрійської районної ради Кіровоградської області» та «Про передачу нерухомого, рухомого майна комунального некомерційного підприємства «Олександрійська центральна районна лікарня Олександрійської районної ради Кіровоградської області» зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Олександрійського району до комунальної власності Олександрійської територіальної громади».

Наступними рішеннями народні обранці затвердили рішення «Про вихід зі складу засновників юридичної особи комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико санітарної допомоги Олександрійської районної ради Кіровоградської області» та «Про передачу нерухомого, рухомого майна комунального комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико санітарної допомоги Олександрійської районної ради Кіровоградської області» зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Олександрійського району до комунальної власності Олександрійської територіальної громади».

Підтримку з боку депутатського корпусу цього дня отримали також наступні питання черги денної: «Про вихід зі складу засновників юридичної особи комунальна установа «Територіальний центр з обслуговування (надання соціальних послуг) Олександрійської районної ради Кіровоградської області» та передачу майна», «Про передачу нерухомого, рухомого майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Олександрійського району в комунальну власність Попельнастівської сільської ради», «Про передачу будівлі та споруд», розташованих за адресою: вул. Діброви, 27, м. Олександрія Кіровоградської області, зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Олександрійського району Кіровоградської області до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Кіровоградської області. З даних питань доповідав перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Коваль.

На розгляд депутатів внесено і затверджено проєкт рішення «Про районний бюджет Олександрійського району Кіровоградської області на 2021 рік», про що детально поінформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Ірина Левченко. За словами доповідачки, районний бюджет складений з урахуванням всіх нових прийнятих законів і вимог до формування бюджету. Відповідно у бюджеті передбачено доходи від адміністративного збору і видатки на утримання районної ради. Загальна сума доходів районного бюджету передбачено в сумі 100 000 гривень і відповідно видатки на районну раду на наступний рік передбачено в розмірі 100 000 гривень. До складу джерел доходів районного бюджету у 2021 році будуть зараховуватися податки і збори, передбачені статтями 641, 691 та міжбюджетні трансферти, передбачені статтею 97, 101 Бюджетного кодексу України (із змінами).

При прогнозуванні дохідної частини районного бюджету на 2021 рік було враховано положення чинного бюджетного і податкового законодавства, основні показники економічного і соціального розвитку району за 2020 рік та їх прогнозні дані на 2021 рік, фактичне виконання дохідної частини бюджету за 2019 - 2020 роки. У розрахунках враховані зміни у складі доходів і видатків районного бюджету та в адміністративно-територіальному устрої Олександрійського району.

Начальник фінансового управління  Світловодської райдержадміністрації Юлія  Артеменко доповіла «Про внесення змін до рішення районної ради від 13 грудня 2019 року №558 «Про районний бюджет Світловодського району на 2020 рік», а саме перерозподіл по закладам культури (бібліотечної системи), збільшивши видатки на заробітну плату в сумі 12839 грн, по забезпеченню діяльності музеїв і виставок, забезпечення інших галузей культури і мистецтва, та зменшивши видатки по нарахуванню заробітної плати на забезпечення діяльності палаців і будинків культури, клубів, центрів дозвілля та інших клубних закладів.

Останнім питанням черги денної сесії стало повідомлення про утворення депутатської фракції від Кіровоградської обласної політичної партії «За майбутнє» Олександрійської районної ради Кіровоградської області. Керівником фракції обрано Андрія Грушу, заступником – Тетяну Соловйову.

Всі питання, які вносилися на пленарне засідання третьої сесії восьмого скликання розглянуті.

Голова районної ради Сергій Ракута привітав усіх присутніх в залі з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим. Посадовець побажав міцного здоров’я,успіхів, злагоди в сім’ях та всього найкращого.

Категорія: Новини Олександрійської районної ради | Переглядів: 254 | Додав: lysak_ds | Рейтинг: 0.0/0
Інші сайти



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0